Er zijn 3 eenvoudige en kosteneffectieve manieren om te testen op hard water in je huis. We leggen de methodes uit zodat je weet of je hard water hebt.

1. Controleer de website van uw gemeente
De eerste methode is om online te gaan en te controleren met uw stad. Zij verstrekken een jaarlijks waterkwaliteitsrapport dat door iedereen kan worden gelezen. Daarin staat waar je water vandaan komt en wat erin zit. Het bevat ook het nummer van hard water in jouw regio, zodat je weet welke oplossing je nodig hebt om het water zachter te maken.

2. Een watertest bij jou thuis
Je kunt thuis testen of je water hard is door een schone en heldere fles te nemen. Vul een derde van de fles met kraanwater. Giet vervolgens een paar druppels pure Castille vloeibare zeep in het flesje en schud. Zorg ervoor dat u zuivere vloeibare zeep gebruikt, want die bevat geen additieven die in hard water schuim veroorzaken.

Als je zacht water hebt, moet je fles nog voor een derde gevuld zijn met water en voor tweederde met bubbels van de zeep.

Als je hard water hebt, zal het water in de fles troebel zijn en zal er een dun laagje bubbels zijn.

3. Gratis testkit voor hard water
Om te weten hoe hard je water is, heb je een testkit nodig. Je kan hier een gratis hard water testkit krijgen en de juiste waterontharder voor jouw huis vinden.

Vul een glas met koud water en dompel je test stripje 3-5 seconden in het glas voordat je het eruit haalt. Vergelijk de kleur van uw teststrip met de hard water kleurenkaart en u krijgt het hard water getal van uw huis in korrels per gallon.

Deze tabel loopt van 0 tot 60. 60 is een donkerrode kleur.

Als u uw specifieke getal kent, kunt u de juiste waterontharder voor uw huis vinden. U kunt winkelen voor waterontharders door te gaan naar EcoPureHome en vind de oplossing die het beste is voor jou.

 

 


Waterverzachter kopen

Waterverzachter nodig?

Klaar om te besparen met een waterverzachter? Aquagroup biedt toestellen, onderhoud en allerhande waterbehandelingen ✓ beste service ✓ beste prijs.

Waterverzachter kopen, 1 adres.